Як різати багатоярусний весільний торт?

Нарізати багатоярусний весільний торт необхідно з 2-го зверху коржа. Далі переходять до 3-го шару, 4-го і так далі. Така послідовність нарізки дозволить зберегти початкову форму десерту та нарізати його максимально акуратно.

Верхній шар багатоярусного торта ніколи не нарізається. Його знімають повністю та віддають молодятам. Більшість пар пригощаються цією частиною торта на наступний день. Нарізається багатоярусний десерт, починаючи з другого зверху коржа.

Спочатку потрібно зібрати рівні окремо на підкладках та покрити їх кремом. Нижній рівень маємо на підкладці, на якій і збиратиметься і подаватиметься торт (краще вибрати посилену підкладку, яка витримає вагу торта). Кожен наступний рівень необхідно збирати на підкладці, що дорівнює діаметру рівня.

Щоб шматки вийшли однаковими, попередньо на поверхні торта можна зробити насічки за допомогою лінійки та ножа. Потім торт потрібно нарізати на рівні квадрати або прямокутники: спочатку вздовж, потім упоперек. Якщо гостей дуже багато, то вийшли квадрати/прямокутники можна розрізати навпіл по діагоналі.