Як розрахувати кількість страв на людину?

Розрахунок кількості їжі на бенкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Загальна кількість закусок на одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 грамів. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, на закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святкове меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів. …

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.