Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людину на годину.14 квіт. 2023 р.
Розрахунок кількості їжі на бенкеті
- Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 грн. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї чи випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.
Зразкове меню на весілля на 30 осіб
- Основне гаряче – 250 г на особу;
- Сирні та м'ясні тарілки, закуски – по 300 г;
- Овочеві салати – 250-300 г;
- Теплі закуски – 100-150 г;
- Гарніри – 200 г;
- Фрукти, морозиво – 200.;
- Шампанське – 0,75 л;
- Соки, морси – 2 літри;