Як розрахувати порцію на 1 особу?

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людину на годину.14 квіт. 2023 р.

Розрахунок кількості їжі на бенкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї чи випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.

Зразкове меню на весілля на 30 осіб

  1. Основне гаряче – 250 г на особу;
  2. Сирні та м'ясні тарілки, закуски – по 300 г;
  3. Овочеві салати – 250-300 г;
  4. Теплі закуски – 100-150 г;
  5. Гарніри – 200 г;
  6. Фрукти, морозиво – 200.;
  7. Шампанське – 0,75 л;
  8. Соки, морси – 2 літри;