Горілка та вино – Найбільш традиційні напої на весіллі. Якщо уподобання гостей погано відомі, краще зробити вибір на користь звичного для більшості алкоголю. Вибираючи вино, слід враховувати характер меню. До м'яса підійде червоне, а до риби, морепродуктів та птиці – біле вино.
Тому не прийнято дарувати годинник, хустки, порожні гаманці, білі тапочки і ще багато інших речей, які не принесуть нічого доброго, згідно з народними прикметами.
Молоді свіжі білі вина з винограду сортів совіньйон блан, піно гриджіо, рислінг, шардоне (З не спекотних регіонів і не витримане в бочках) – відмінний вибір для весілля. Що стосується червоних вин, краще звернути увагу на класичні європейські сорти: каберне совіньйон, сир, мерло.