Чи можна класти мастику на білковий крем?

У жодному разі не можна класти мастику на йогурний крем, креми зі збитими вершками, сметанні креми тощо. Можна використовувати під мастику будь-які креми з додаванням олії. (наприклад масло+згущене молоко, крем шарлотт, заварний, ганаш і т.д.

Крем під мастику теж потрібен щільний і сухий, що містить у складі масло. Ідеальною базою під обтяжку стануть ганаш, заварний, масляний креми, а також марципан.

Якщо ви хочете обтягнути торт мастикою, необхідно попередньо підготувати поверхню виробу. Підійдуть під мастику шоколадний ганаш, олійний чи карамельний крем, марципан.

Мастика боїться вологи, вона від неї тане, тому її в жодному разі не можна класти на вологі креми! Це дуже важливо! Жодні вершкові, сметанні, сирні, заварні не підійдуть! Основу крему під мастику має становити або олія, або шоколад. Іншими словами, вам потрібен будь-який олійний крем або шоколадний ганаш.