Чи можна використати звичайний шоколад для шоколадного фонтану?

Шоколад для фонтану повинен бути текучим, не в'язким, бажано з високим вмістом какао-олії. Існує два варіанти: Спеціальний шоколад із високим вмістом какао-масло (молочний спеціальний шоколад, темний спеціальний шоколад). Саме такий шоколад рекомендується для використання у шоколадних фонтанах.

У шоколадному фонтані використовується не звичайний шоколад, що продається в плитках, а спеціальний шоколад з високим вмістом какао-масел. Основна його відмінність у тому, що він плавиться при нижчій температурі (близько 35° С) і має меншу в'язкість.

Фрукти для шоколадного фонтану Подати свіжі фрукти до шоколадного фонтану – Завжди відмінна ідея. Такі фрукти, як полуниця, вишня (черешня), малина, банани – найпопулярніші ласощі. Їх легко можна вмочити у шоколаді та з'їсти.

Для приготування шоколадного фондю підійде будь-який вид шоколаду. Найчастіше використовується молочний шоколад, любителі глибшого смаку вибирають чорний шоколад, а любителі солодкого готують фондю на білому шоколаді.. Якщо Ви не впевнені, який шоколад вибрати, то можете поєднувати між собою кілька видів.