Хто повинен пекти коровай на весілля?

Поставити пиріг у піч повинен був щасливий одружений чоловік. В цей час у будинку мало бути тихо і чисто. Оскільки святковий хліб вважався відбитком статусу майбутньої сім'ї, він був неймовірно великих розмірів: такий, щоб помістився у печі. Діставали випічку кілька людей.

Згідно з російською традицією, зустрічати молодих з короваєм у руках має мати нареченого чи інша родичка з його боку.

Якщо суворо дотримуватися традицій, то коровай має тримати мати нареченого на красиві рушники. За давніми звичаями, саме вона, як господарка будинку, з любов'ю та турботою приймає до себе в будинок невістку.

Випікали коровай напередодні весілля у будинку нареченого, робив це щасливо одружений чоловік. Коровай на гарному рушнику підносила молодятам мати нареченого – відбувалося це після вінчання пари. Новоспечені чоловік та дружина тричі цілували хліб на знак поваги.