Коли прийнято пити шампанське?

Шампанське п'ють у всіх урочистих та радісних випадках життя людини. Воно супроводжує людину з народження до глибокої старості, створюючи атмосферу радості та веселощів. Шампанське п'ють перед їжею як аперитив, так і під час їжі під другі страви та десерт.2 серп. 2023 р.

Так само вживання шампанського під час їди, включаючи сніданок, має практичне значення. Вся справа в тому, що бульбашки, що містяться в напої, очищають і дратують рецептори мови, роблячи їх сприйнятливішими до всіх смакових якостей їжі. А освіжаючий смак прибирає післясмак попередньої страви.

Бачачи короля в піднесеному настрої майже щоранку, придворна знать, яка в усьому наслідувала монарха, перейняла цю традицію, і незабаром весь королівський двір почав пити шампанське вранці.. Традиція закріпилася з появою при дворі маркізи де Помпадур, лідери короля Людовіка XV.

Тонкощі етикету

  1. Шампанське п'ють повільно невеликими ковтками. Необхідно відчути його смак, насолоджуючись кожним ковтком.
  2. Келих необхідно тримати в лівій руці за ніжку. У жодному разі не за сам келих! …
  3. Поставити келих на стіл після того, як зробив ковток, а потім знову підняти вважається поганим тоном.