Повторю, якщо ви бажаєте приготувати торт, повністю покритий мастикою, варто віддати підібрати такий крем, як ганаш або олійний крем. Тоді ви точно можете бути впевнені, що мастика не потече і не сповзе з торта.4 травня 2023 р.
Торт повинен бути покритий таким кремом, від якого мастика не потекла б. У жодному разі не можна класти мастику на йогурний крем, креми зі збитими вершками, сметанні креми тощо. Можна використовувати під мастику будь-які креми з додаванням олії (наприклад масло+згущене молоко, крем шарлотт, заварний, ганаш і т.д.
Мастика тане на крем-чізі тому що цей крем є вологим покриттям, а цукрова маса після тривалого контакту з таким продуктом починає танути та деформуватися.. Щоб цього не сталося, потрібно підготувати поверхню, яка ідеально підійде для декорування.
Щоб приклеїти прикрасу з мастики на торт, зволожте необхідну частину поверхні. Частини фігурок, що збираються, можна склеїти яєчним білком. Великі фігурки потрібно робити заздалегідь і дати їм висохнути. Складні та об'ємні квіти після висихання треба зберігати у холодильнику, а приклеювати – незадовго до подачі торта на стіл.