Фон має бути нейтральним, краще світлих відтінків (але не білий), не зливатися з кольором крему та коржею. Це ж стосується скатертини, столу чи страви (подноса).20 лип. 2023 р.
Як правильно фотографувати кондитерські вироби
- Насамперед вивчіть камеру, на яку збираєтесь знімати. …
- Використовуйте денне природне світло. …
- Робіть багато фотографій із різних ракурсів. …
- Сфотографувати на красивому тлі. …
- Використовуйте штатив, він допоможе досягти максимально якісного результату.
Для фуд-знімків найкращий варіант природне денне світло. Тому фотографувати страви краще біля вікна, в ранковий або полуденний годинник, так як у вечірній час освітлення може бути недостатньо. Якщо на вулиці хмарно, досить просто присунути блюдо до вікна та зробити кадр. Це ідеальне світло.
Нейтральні фони світлих тонів – кращий вибір. При цьому потрібний контраст, щоб десерт не зливався із заднім планом. Це стосується не лише фону, але й скатертини, підставки під торт тощо. Якщо у кадрі є допоміжні елементи, вони мають збігатися з кондитерським виробом за стилем.