Навіщо потрібен айсинг?

Айсинг (англ. "Royal icing", у перекладі "королівська глазур") – білкова рисувальна маса для прикраси десертів та всілякої випічки. Маса може бути білою або кольоровою при додаванні до неї харчових барвників.

Айсинг це цукрово-білкова маса, за допомогою якої роблять ажурний декор для десертів. Невипадково в Англії його називають «королівською глазур'ю». Найчастіше використовують айсинг для прикрашання тортів.

Рекомендації щодо застосування: вміст пакету ретельно розмішати у 225-250 г води. Перемішати міксером на найнижчій швидкості насадкою для приготування тіста до однорідної консистенції. Дати масі відстоятися 20 хвилин для деаерування та перемішати ще раз.

Для приготування глазурі вам знадобиться міксер (краще з насадкою «лопатка», але якщо такої немає, то віночок теж пригодиться). Збивайте глазур на найнижчій швидкості, щоб уникнути «перезбивання» (глазур тоді після висихання буде ламкою). Хтось вважає за краще збивати королівську глазур уручну, так теж можна.