Що можна використати замість мастики для торта?

Найпростіший, мабуть, замінник мастики це марципан. Відмінно підійде і для обтяжки торта, для ліплення фігурок, і навіть для декору еклерів, печива, для створення тістечок флюдеболь. Марципан – це продукт із перетертого з цукром мигдалю, іноді інших горіхів.

Найлогічніший варіант – купити коробку для торта Знайти такі можна у кондитерських магазинах чи магазинах з пакувальними матеріалами – там ще продають пластикові склянки, пакети та інші упаковки. Можна взяти пластикові кришки з підставками, як зазвичай бувають у магазинних, або картонні коробки, як із кондитерської.

Замінити СМС нічим не можна. Це є обов'язковим компонентом. Також у рецепті використовується кулінарний жир. Хоча в рецепті вказана лише 1 чайна ложка, вам знадобиться більше.

Це найнадійніший варіант. Просто топимо шоколад (можна глазур), наносимо його пензликом на декор, притуляємо до торта і пшикаємо фризером, щоб шоколад миттєво застиг.. Іноді декор дуже крихкий, світлий та прозорий, як на цьому торті. У такому випадку можна використовувати харчовий клей СМС.