Горілка та вино – Найбільш традиційні напої на весіллі. Якщо уподобання гостей погано відомі, краще зробити вибір на користь звичного для більшості алкоголю. Вибираючи вино, слід враховувати характер меню. До м'яса підійде червоне, а до риби, морепродуктів та птиці – біле вино.
Як правило, весілля та зустріч з молодятами починається з шампанського чи іншого ігристого вина. Воно стане ідеальним супутником і для того, щоб відзначити радісну подію в РАГСі. Для основної частини урочистостей — на аперитив — теж варто придбати шампанське чи ігристе.
В середньому на одного гостя необхідно передбачити 200-250 мл напою. Основна частина банкету – асортимент напоїв зростає, схема розрахунку ускладнюється. На фінальній стадії гостям пропонують келих вина або стос горілки.