Що п'ють удмурти?

Кумишка (Від слова кумис, або від слова кумушка) – домашній алкогольний напій, дистилят з кумису. Поширений у удмуртів, чувашів, марійців та ін.

Їжа рослинного походження Серед продуктів рослинного походження лідерами удмуртської кухні є злакові, а от овочі та фрукти зустрічаються набагато рідше. Удмурти вирощували пшеницю, жито, овес, гречку, горох та льон. Основні овочі – ріпа, буряк, редька, хрін, морква, капуста, цибуля та часник.

Найбільше люблять удмурти калиновий та горобиновий соки, ар'ян (напій з кислого молока) та чай, настояний на травах та сушених ягодах.

В антропологічному відношенні удмурти відносяться до великої європеоїдної раси до її уральського варіанту, вятско-камського сублапаноїдного типу, котрій характерне переважання европеоидных характеристик за наявності деяких монголоїдних ознак.