Як основна сировина для виробництва пряників виступає пшеничне борошно вищого, першого або другого сорту та цукор-пісок. Крім цих головних інгредієнтів, залежно від рецептури, до складу продукту можуть входити мед, жири, патока, ароматизатори, родзинки, конфітюр, барвники, соєве або житнє борошно, цукати.
склад продукту: борошно пшеничне в/с, цукор, вода, олія, сіль харчова, какао – порошок, прянощі – кориця, кардамон, гвоздика, мускатний горіх; ванілін; регулятор кислотності-лимонна кислота; розпушувач – натрій двовуглекислий; яєчний білок, харчові барвники.
✅ Який документ оформити на пряники. … Які документи потрібно?
- картка підприємства із банківськими реквізитами;
- свідоцтво ІПН, свідоцтво ОГРН;
- заявку на оформлення декларації;
- НТД;
- якщо пряники, ввозяться на територію Росії з-за кордону, необхідно також надати копію контракту (договору).
Для приготовлення імбирного пряника знадобляться:
- борошно (іноді додають суху клейковину);
- сода або інший хімічний розпушувач;
- цукор;
- «духи» (це смакоароматична добавка, що складається зі спецій – імбиру, кардамону, бадяну, кориці та ін.);
- вода (зрідка замість неї використовують молоко);