Що повинен робити кухар-кондитер?

Що робить кондитер приготування компонентів для майбутніх страв (начинок, кремів, декору); виготовлення безпосередньо кондитерських виробів; розробку нових рецептів; художнє оздоблення десертів.

Кухаркондитер повинен уміти: обирати режими приготування окремих страв; вибирати оптимальні способи зберігання готових страв; проводити обробку вихідної кондитерської сировини відповідно до її властивостей; готувати та обробляти різні види кондитерських виробів.

Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, декору, за заданою рецептурою, випікає та прикрашає продукцію і так далі. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.

Пекар складає та дотримується рецептури виробів, проводить підбір вихідних матеріалів виробів, що виконуються, виконує операції з підготовки борошна до виробництва, замішування та формування тіста, перевіряє стан лотків, проводить обслуговування тістоподільної машини та контроль процесу вистоювання тіста.