Кухар–кондитер повинен уміти: обирати режими приготування окремих страв; вибирати оптимальні способи зберігання готових страв; проводити обробку вихідної кондитерської сировини відповідно до її властивостей; готувати та обробляти різні види кондитерських виробів.
Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів, декору, за заданою рецептурою, випікає та прикрашає продукцію і так далі. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти.
Пекар складає та дотримується рецептури виробів, проводить підбір вихідних матеріалів виробів, що виконуються, виконує операції з підготовки борошна до виробництва, замішування та формування тіста, перевіряє стан лотків, проводить обслуговування тістоподільної машини та контроль процесу вистоювання тіста.