Що включає сервірування столу?

Сервірувати стіл слід за таким планом: скатертина; тарілки; столові прилади; келихи, фужери, склянки; серветки прикраса столу.

Попереднє сервірування столу для вечері має бути більш урочистим, тому серветку складають за складнішими варіантами. У сервірування входять тарілка сервірувальна, закусочна та пиріжкова тарілки, закусочний та столовий прилад (без ложки), фужер, прилади для спецій та ваза з квітами.

Насамперед виставляють фаянсовий та порцеляновий посуд. Закусочна тарілка ставиться з відривом 2 див від краю столу, ліворуч від неї – пиріжкова. Тарілка під перше подається на декоративній, яка за розмірами більше закусочної. Після зміни страв декоративний предмет не видаляють.

Скатертина із змішаної тканини Цей матеріал додає натуральній скатертині більше еластичності та зносостійкості. Вона добре лягає на стілутворюючи м'які складки. Крім того, синтетичні добавки роблять скатертину більш невибагливою у догляді, вона легше гладиться і довго виглядає як нова.