Що за чим подають на бенкеті?

Порядок подачі страв та напоїв на банкеті Усі страви не подаються одночасно, їхня послідовність відповідає порядку пропозицій у меню. Закуски з м'яса та птиці подаються після свіжих овочів, ікри та олії. Після холодних закусок подають гарячі, потім перші страви, гарячі страви, десерти та фрукти.

Це можуть бути рибні, м'ясні закуски, страви з птиці, салати 2-3-х видів, асорті овочів, колекція сирів, фруктів, різноманітні банкетні асорті та рулетики, хлібний асортимент та пиріжки, заливне з риби, холодець та інше.

Головні компоненти урочистого меню

  • фруктові асорті;
  • легкі салати;
  • різноманітність холодних закусок (м'ясні, рибні та сирні нарізки, канапе, млинці з ікрою та інші делікатеси);
  • гарячі закуски (рулети з різними начинками, бутерброди, фаршировані овочі, жульєни, хачапурі);

приклад банкетного меню

  • Холодні закуски – 3-6 позицій.
  • Гарячі закуски – 1-3 види.
  • Гарячі страви з м'яса, риби та птиці – 1-2 позиції.
  • Випічка (пиріжки, булочки, лаваш) – 200 г на гостя.
  • Десерти – 2 види.
  • Фрукти – 200 г на гостя.
  • Мінеральна вода – 500 г на гостя.
  • Соки – по 200 р.