Порядок подачі страв та напоїв на банкеті Усі страви не подаються одночасно, їхня послідовність відповідає порядку пропозицій у меню. Закуски з м'яса та птиці подаються після свіжих овочів, ікри та олії. Після холодних закусок подають гарячі, потім перші страви, гарячі страви, десерти та фрукти.
Це можуть бути рибні, м'ясні закуски, страви з птиці, салати 2-3-х видів, асорті овочів, колекція сирів, фруктів, різноманітні банкетні асорті та рулетики, хлібний асортимент та пиріжки, заливне з риби, холодець та інше.
Головні компоненти урочистого меню
- фруктові асорті;
- легкі салати;
- різноманітність холодних закусок (м'ясні, рибні та сирні нарізки, канапе, млинці з ікрою та інші делікатеси);
- гарячі закуски (рулети з різними начинками, бутерброди, фаршировані овочі, жульєни, хачапурі);
приклад банкетного меню
- Холодні закуски – 3-6 позицій.
- Гарячі закуски – 1-3 види.
- Гарячі страви з м'яса, риби та птиці – 1-2 позиції.
- Випічка (пиріжки, булочки, лаваш) – 200 г на гостя.
- Десерти – 2 види.
- Фрукти – 200 г на гостя.
- Мінеральна вода – 500 г на гостя.
- Соки – по 200 р.