– якщо гості можуть випити чимало, то на одну людину купуйте по 1 пляшку вина та 0,5 пляшки міцного алкоголю. – якщо гості не надто п'ють люди, то закуповуйте по 1 пляшці вина на кожну жінку і по 0,5 пляшки міцного алкоголю – на чоловіка.
100-150 г горілки, 400-500 г вина, 200 г шампанського – на 1 жінку. … Слід дотримуватись такої схеми для заходу, що триває близько 5-6 годин:
- 1 пляшка горілки на двох гостей;
- 1 пляшка шампанського на 2-3 гостей (залежить від публіки);
- 1 пляшка вина із розрахунку на 1 гостя.
Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну особу. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.