Скільки алкоголю потрібно на 40 осіб?

Є негласні правила розрахунку напоїв на заходи: – якщо гості можуть випити чимало, то на одну людину закуповуйте по 1 пляшці вина та 0,5 пляшки міцного алкоголю. – якщо гості не надто п'ють люди, то закуповуйте по 1 пляшці вина на кожну жінку і по 0,5 пляшки міцного алкоголю – на чоловіка.

Від 100 до 250 мл напою на людину – такий розрахунок алкоголю однією персону. Горілка 50 мл*4 чарки*кількість персон, розділити на ємність пляшки. Коньяк 45 мл*1 келих*кількість персон, розділити на ємність пляшки.

Скільки алкоголю потрібно на банкет: надмірна чи безпечна кількість Рекомендації, як правильно розрахувати алкоголь на банкет, є різнорідними. Лікарі вважають безпечною нормою 200 г міцного спиртного (горілки, коньяку, віскі). Для слабкої статі безпечно випити 300 – 400 г вина.