Скільки горілки на людину на бенкет?

Для більш точного підрахунку слід враховувати індивідуальні особливості: 300-500 г горілки, 500 г вина, 200 г шампанського – на 1 чоловіка; 100-150 г горілки, 400-500 г вина, 200 г шампанського – на 1 жінку.

Скільки алкоголю потрібно на банкет: надмірна чи безпечна кількість Рекомендації, як правильно розрахувати алкоголь на банкет, є різнорідними. Лікарі вважають безпечною нормою 200 г міцного спиртного (горілки, коньяку, віскі). Для слабкої статі безпечно випити 300 – 400 г вина.

Від 100 до 250 мл напою на людину – такий розрахунок алкоголю однією персону. Горілка 50 мл*4 чарки*кількість персон, розділити на ємність пляшки. Коньяк 45 мл*1 келих*кількість персон, розділити на ємність пляшки.

Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну особу. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.