Скільки їжі замовляти на 15 чоловік?

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї чи випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.

Салати – 200-250 гр. на особу, 2-3 види салату з розрахунку 100-150 гр. кожного салату на гостя.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святковий меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів. …

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.