Обов'язково має бути мінімум 2 гарячі страви, 3-5 холодних закусок і чай/кава з тортом.
Розрахунок кількості їжі на банкеті
- Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 грн. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
Норма розрахунку їжі на людину ювілейні та випускні банкети на чотири-шість годин розраховуються в обсязі 600-1200 грам на запрошеного, тривалі заходи понад шість годин мають на увазі не менше 1200 грам їжі на людину. стандартна норма для весілля – 1500 грам разом із святковим тортом.
На початок весільного бенкету на столі вже повинні знаходитися асорті та порційні закуски. Також свої позиції мають зайняти мінеральна вода, соки, алкогольні напої. … Стандартний набір салатів виглядає так:
- м'ясні (класичний "Цезар", теплі);
- рибні;
- овочеві («Грецька», овочева ікра-гриль).