Скільки пляшок шампанського потрібно на 20 людей?

Організація будь-якого банкету передбачає аперитив перед безпосереднім вечерею. На ці цілі, як правило, йде такий обсяг алкоголю (в середньому на компанію з 10 осіб): 2–3 пляшки ігристого вина (або шампанського), 2-3 пляшки вина.

Отже, розрахунок буде наступним: для 15 жінок необхідно підготувати 5 пляшок горілки та 15 пляшок вина; додатково не завадить 3 пляшки коньяку та 3 пляшки шампанського; інші спиртні напої купуються за власними перевагами гостей.

ДЛЯ 30 ГОСТЕЙ: Шампанське – 15 л/22 бут Вино – 23 л/33 бут Міцний алкоголь – 15 л/22 бут Безалкогольні напої – 45 л/45