Скільки потрібно їжі на людину на весілля?

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї або випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують. понад 1200 г.25 лип. 2023 р.

Обов'язково має бути мінімум 2 гарячі страви, 3-5 холодних закусок і чай/кава з тортом.

Загальна кількість закусок на одного гостя 350-400 грамів. Разом із холодними та гарячими закусками на стіл подається хліб по 1-2 шматки кожного виду на учасника застілля.

У середньому кожен гість за 5-7 годин застілля з'їсть близько півтора кілограма їжі. Пропорції страв будуть приблизно рівними, тобто кожному потрібно подати 250-300 грамів холодних закусок, салатів, гарячих закусок, основної страви з гарніром, десерту та фруктів..