Скільки потрібно їжі на весілля?

Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї або випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 25 лип. 2023 р.

Обов'язково має бути мінімум 2 гарячі страви, 3-5 холодних закусок і чай/кава з тортом.

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Загальна кількість закусок на одного гостя 350-400 грамів. Разом із холодними та гарячими закусками на стіл подається хліб по 1-2 шматки кожного виду на учасника застілля.