Скільки потрібно шоколаду для шоколадного фонтану?

Для фонтанів від 20 см до 28 см оптимальним об'ємом вважається 500 г шоколаду; від 40 см до 55 см Вам знадобиться від 1 кг 100 г до 1 кг 500 г; для професійних фонтанів від 60 см – від 4 кг.

на 100 г шоколаду потрібно додати приблизно 10 г олії. Звичайно, шоколадний фонтан вийде набагато смачнішим і ароматнішим, якщо використовувати саме какао-масло.

На водяній бані. Це найбезпечніший спосіб розтоплення шоколаду, оскільки шоколад не стикається безпосередньо з гарячою поверхнею. Необхідно помістити каструлю з шоколадом над каструлею з киплячою водою. При цьому каструля з шоколадом не повинна стикатися з водою. Шоколад тане завдяки температурі пари.

У шоколадному фонтані використовується не звичайний шоколад, що продається в плитках, а спеціальний шоколад з високим вмістом какао-масел. Основна його відмінність у тому, що він плавиться при нижчій температурі (близько 35° С) і має меншу в'язкість.