У чому різниця фуршету та банкету?

Під час бенкету всі запрошені сидять на своїх місцях, за столом. Під час фуршету, навпаки, накривають спільні столи, де гості самі себе обслуговують. (якщо немає спеціальної кейтерингової служби). Тут гості обирають «страви», що сподобалися, пересуваються під час всього заходу разом зі своєю тарілкою. Меню.24 лист. 2023 р.

На банкеті гості сидять за гарно сервірованим столом, насолоджуючись їжею та спілкуванням. На фуршетному заході стільці відсутні. Гості їдять стоячи, вони наповнюють свої тарілки самостійно, вибираючи страви, що сподобалися, із загального столу.

Організація такого банкету набагато простіша для господарів, щоправда, більше часу піде на поділ страв на порції, але це вже справа кухарів. Найголовніший плюс фуршету – коштів потрібно небагато, а такий банкет виглядає модно і святково. Головне, вибрати банкетну залу, в якій гостям буде просторо та комфортно.

Фуршет (фр. fourchette – виделка) спільний прийом їжі, коли запрошені їдять стоячи, вільно вибираючи страви та напої, обслуговуючи себе самостійно та використовуючи як столовий прилад переважно вилку. Стільців та столів із строго розписаними місцями не передбачається.