В якому порядку подавати блюда?

Класична черговість подачі страв: салати -> закуски -> супи -> основні страви. Перед подачею страв та напоїв гостям переконайтеся, що вони відповідають фотографіям (зовнішній вигляд страви та подача: стейк-ніж, посуд та т. д.).1 лист. 2023 р.

Закуски до столу подаються в наступній послідовності: рибні (ікра, риба малосольна, відварена, заливна, під маринадом та ін.), потім салати, після них – м'ясні та овочеві. Насамперед подають холодні закуски, А за ними гарячі.

Принцип складання меню

  • Федеральний закон «Про якість та безпеку харчових продуктів» від 02.01.2000г. …
  • У меню включають такі групи страв: холодні страви та закуски, гарячі закуски, супи та другі гарячі страви, солодкі страви, гарячі та холодні напої, борошняні кулінарні та кондитерські вироби.

Страви повинні слідувати у визначеному порядку: спочатку холодні та гарячі закуски, далі суп, потім основна страва, сир і, нарешті, десерт.. Закуски та основна страва замовляють відразу, а десерт краще вибрати наприкінці. Після того, як ви вибрали страви та прохолодні напої, офіціант запропонує вам картку вин ресторану.