В якому порядку подаються блюда?

Класична черговість подачі страв: салати -> закуски -> супи -> основні страви. Перед подачею страв та напоїв гостям переконайтеся, що вони відповідають фотографіям (зовнішній вигляд страви та подача: стейк-ніж, відповідний посуд тощо).1 лист. 2023 р.

У меню входять такі групи страв: холодні страви та закуски, гарячі закуски, супи та другі гарячі страви, солодкі страви, гарячі та холодні напої, борошняні кулінарні та кондитерські вироби.

Страви повинні слідувати у визначеному порядку: спочатку холодні та гарячі закуски, далі суп, потім основна страва, сир і, нарешті, десерт.. Закуски та основна страва замовляють відразу, а десерт краще вибрати наприкінці. Після того, як ви вибрали страви та прохолодні напої, офіціант запропонує вам картку вин ресторану.

Проте низка лікарів закликає пам'ятати: перше першому відмінність. Наприклад, суп на рибному або курячому бульйоні вони рекомендують з'їсти на друге. А ось наваристе перше — харчо, хаше, борщ, солянку — є в першу чергу, бо за поживністю така їжа зазвичай перевершує другі страви.