Кондитер – це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти та іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах та пекарнях. Рідше за кондитер називається людина, чий бізнес пов'язаний з продажем кондитерських виробів.
Професія 43.01.09 «Кухар, кондитер»
Кухар у ресторані займається приготуванням холодних закусок, перших та других страв, салатів. Кондитер створює шедеври із тіста, кремів, фруктів, желе, шоколаду..
- Пекар-кондитер. Фахівець у галузі випічки булок, ватрушок, батонів та інших виробів.
- Кондитер-технолог. Фахівець, який займається розробкою нових видів кондитерських виробів, удосконаленням уже наявних рецептур та технологічних процесів.
- Шеф-кондитер.