Підкладка кондитерська – Деталь, яка зробить з торта продукт вищої якості. Вона естетично виглядає, допомагає легко переносити коржі з місця на місце. Є безліч видів підкладок, виготовлених з різних матеріалів.
Мастика буває різна, має 4 основних види: Для обтяжки тортів (М'яка, еластична) Для ліплення фігурок (Щільна, не втрачає форму при ліпленні деталей) Для ліплення кольорів "Квіткова" (Еластична, тонко розкочується, швидше сохне)
Різновиди коржів
- бісквітні (класичний ванільний, ніжний мигдальний, шоколадний, що тане в роті, пряний морквяний);
- із заварного тіста;
- пісочні;
- безе (повітряно-горіхові);
- медові;
- мусові;
- листкові;
- вафельні.
Лопатка-палетка для вирівнювання тортів, вигнута