Як називають маленькі закуски на стіл?

Канапе (фр. canapé) – маленькі відкриті фігурні бутерброди круглої форми на хлібі, листковій випічці або сухому печиві, за своїм привабливим виглядом схожі на дрібні тістечка.

За формою подачі закуски можна виділити відкриті та закриті бутерброди, сендвічі, канапе, тартинки, тарталетки, воловани, пиріжки, салати та паштети.

Канапе – Легка закуска схожа на мініатюрний «бутербродик», що складається з різних інгредієнтів, який у більшості варіантів можна відправляти в рот цілком. Зазвичай для фіксації шарів використовуються витончені невеликі шпажки.

Найпопулярніші частування фуршетного столу:

  • канапе;
  • пиріжки, круасани;
  • шашлички;
  • бутерброди;
  • брускетта;
  • тарталетки з начинкою;
  • роли;
  • нарізана випічка;