Як подають закуски?

Існує встановлений порядок послідовності подачі закусок. На початку подають ікру та рибні закуски (Рибу малосольну, відварену, заливну, під маринадом та ін). Потім рибні салати і, нарешті, м'ясні. закуски – шинку, язик, паштет, птицю, м'ясні та овочеві салати та ін.

Етикетом рекомендується така послідовність подачі страв: спочатку пропонують холодну закуску (або закуски), а за нею слідує гаряча закуска, а після них – перша страва, наприклад суп, потім – другі гарячі страви (спочатку рибна, а потім м'ясна) і, нарешті , десерт – солодка страва, а за нею фрукти.

1. Подають спочатку хліб та масло, які ставлять ліворуч від гостя. 2. З холодних закусок спочатку подають ікру, рибу малосольну, відварену, заливну, під майонезом, у маринаді, потім – салати (рибині, м'ясні, овочеві), шинку, язик, холодне смажене м'ясо, птицю, дичину.

Принцип складання меню

  • Федеральний закон «Про якість та безпеку харчових продуктів» від 02.01.2000г. …
  • У меню включають такі групи страв: холодні страви та закуски, гарячі закуски, супи та другі гарячі страви, солодкі страви, гарячі та холодні напої, борошняні кулінарні та кондитерські вироби.