Як потрібно різати торт?

Розріжте торт на дві половинки, а потім кожну знову навпіл, поки всі гості не отримають рівні порції. Круглий або шестикутний торт із мінімальним декором зручно нарізати «ромашкою». Візьміть невелику миску або піалу і поставте на торт вгору дном так, щоб по центру верхівки віддрукувалося круг.10 сент. 2023 р.

Якщо ви збираєтеся різати десерт на бісквітній основі або чізкейк, ніж попередньо обдають окропом. А ось торти, які за кімнатної температури можуть почати танути, краще нарізати охолодженим ножем.. Також потрібно не забувати щоразу протирати ніж сухою серветкою, щоб залишки крему не змішувалися з начинкою.

Розрізати торт можна двома способами:

  1. квадратів. Для цього зробіть два або три довгі поздовжні розрізи (залежно від розміру десерту) з однаковим інтервалом, а потім кілька разів розріжте торт упоперек, ділячи довгі сторони на рівні частини;
  2. трикутники.

Щоб шматки вийшли однаковими, попередньо на поверхні торта можна зробити насічки за допомогою лінійки та ножа. Потім торт потрібно нарізати на рівні квадрати або прямокутники: спочатку вздовж, потім упоперек. Якщо гостей дуже багато, то квадрати/прямокутники, що виходять, можна розрізати навпіл по діагоналі.