Як правильно розрахувати меню на банкет?

Стандартне банкетне меню включає:

  1. холодні закуски: м'ясну, рибну, овочеву, сирну нарізку, канапе, фаршировані млинці, інші варіанти;
  2. салати;
  3. гарячі закуски: гарячі бутерброди, жульєни, рулети, овочеві та м'ясні рулети, інші закуски;
  4. гарячі страви: шашлик, рибні та м'ясні стейки;
  5. фрукти;

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людину на годину.

Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі: Холодні закуски – 3–6 позицій. Салати 1–3 види. Гарячі закуски – 2-4 позиції.