Щоб скласти план розсадки, перелік гостей треба проаналізувати. Склади таблицю, в якій перший стовпець ім'я гостя; другий стовпець – спорідненість/відносини/приналежність до сім'ї: наприклад, друг нареченого або сестра нареченої; у третьому вкажи вікову категорію. Після цього починай розподіляти гостей по столах.
Існують загальні правила: гостей намагаються розсадити через одного – чоловік/жінка. Кавалер сідає ліворуч від жінки. Простежте, щоб на краю столу не виявилася жінка. І ще один нюанс – малознайомих гостей можна посадити поряд, щоб вони познайомились та поспілкувалися.
Розсаджуйте гостей за ступенем спорідненості та віком: батьків з батьками, літніх з літніми… Почесних, високопоставлених гостей садіть ближче до молодят, але не в колі одних незнайомих родичів. Щоб уникнути дискомфорту, краще вибрати їм місце поряд із близькими друзями нареченого та нареченої.