Як правильно сервірувати весільний стіл?

"У сервіруванні весільного столу діють ті ж правила, що й у сервіруванні іншого урочистого офіційного заходу", – каже Тетяна Сауленко. А це означає, що знизу стоятиме тарілка для основної страви, а для закусок – зверху. На ній – серветка, але в жодному разі не паперова, а витончена тканинна.12 серп. 2023 р.

Найближче до тарілки має бути великий ніж для основної страви, далі — ложка для супу і, нарешті, ніж для закусок. Зліва від тарілок – вилки в аналогічному порядку: ближче до тарілки вилка для основної страви, а з зовнішньої сторони – закусочна вилка.

Столові прилади повинні бути на відстані 10 мм один від одного та тарілки. Зліва лежить вилка, а праворуч ніж, як і ложка. Виделка повинна лежати зубами вгору, а ніж лезом до тарілки. Якщо в меню більше трьох страв, то не потрібно викладати всі столові прилади, вони повинні виноситися тоді коли будуть потрібні.

Стіл молодят повинен бути прикрашений у відповідність до його статусу. Зазвичай на ньому знаходиться ряд символічних аксесуарів. весільне шампанське, запалена під час спеціальної церемонії передачі домівки свічка, альбом для побажань від гостей та інші дрібниці.