Як рахувати меню?

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі:

  1. Холодні закуски – 3-6 позицій.
  2. Салати – 1-3 види.
  3. Гарячі закуски – 2-4 позиції.
  4. Основні страви – 1-2 види.
  5. Гарніри.
  6. Випічка.
  7. Десерти – 2 види.
  8. Фрукти.

Знаючи загальноприйняті норми, легко розрахувати святкове меню. Наприклад, на 20 осіб закуповують близько 27–30 кг продуктів. …

  1. холодні закуски – 350–400;
  2. салати – 200-250;
  3. гарячі закуски – 100;
  4. основні страви – 400;
  5. фрукти та десерт – по 150–200.