Класична схема розсаджування – передбачає наявність одного довгого столу в залі. З торця сидять молоді та свідки, ближче до них – родичі та друзі. Літера «Т» – популярний варіант для невеликих ресторанів та нечисленної кількості гостей.
Щоб скласти план розсадки, перелік гостей треба проаналізувати. Склади таблицю, в якій перший стовпець ім'я гостя; другий стовпець – спорідненість/відносини/приналежність до сім'ї: наприклад, друг нареченого або сестра нареченої; у третьому вкажи вікову категорію. Після цього починай розподіляти гостей по столах.
Як розсадити гостей
- 1 Молоді сидять за окремим почесним столом (чи на чолі загального столу). …
- 2 За столами гостей бажано дотримуватися чергування чоловік – жінка.
- 3 Чим ближче ступінь спорідненості і вік, тим ближче до молодим.
- 4 Чоловік з жінкою, які перебувають у парі, сидять разом.
Якщо у вас один великий стіл або столи розташовуються буквами "П", "Г", "Ш", краще помістити навпроти кожного місця картку з ім'ям гостя. У разі європейської розсадки та великої кількості запрошених зручніше пронумерувати столики, а карту розташування місць зі списком гостей розмістити біля входу до зали.