Як розрахувати кількість напоїв на весіллі?

Кількість міцних напоїв на весілля зазвичай визначається з наступного розрахунку: половина пляшки об'ємом 0,5 літра на одну особу. Загальна кількість пляшок вина, включаючи шампанське та ігристе, як правило, повинна дорівнювати кількості гостей на весіллі.

Залежно від тривалості весільної прогулянки розраховуйте 0,5-1 пляшку на особу. Не забудьте про сік – приблизно 0,5 літри на людину.

У середньому одного гостя необхідно передбачити 200–250 мл напій. Основна частина банкету – асортимент напоїв збільшується, схема розрахунку ускладнюється. …

  1. міцний алкоголь (горілка, коньяк, кальвадос, віскі) – ½ пляшки;
  2. шампанське – 1/3–1/2 пляшки;
  3. вино (біле, червоне) – 1 пляшка.