Розрахунок кількості їжі на банкеті
- Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 грн. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
Оптимальним вважається наступне співвідношення основних страв та закусок на банкетному столі:
- Холодні закуски – 3-6 позицій.
- Салати – 1-3 види.
- Гарячі закуски – 2-4 позиції.
- Основні страви – 1-2 види.
- Гарніри.
- Випічка.
- Десерти – 2 види.
- Фрукти.
Розрахунок банкету на 40 осіб
- холодні закуски – 300 г/чол.;
- салати – 250 г / чол.;
- гарячі закуски – 100 г / чол.;
- основна страва та гарнір – 350 г/чол.;
- фрукти та десерт – 200 г/чол.