Як розрахувати норму продуктів на людину?

Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людину на годину.14 квіт. 2023 р.

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Ваша оптимальна порція, у грамах:

  1. М'ясо – 150–200.
  2. Птах – 150–200.
  3. Риба та морепродукти – 200–300.
  4. Паста у сухому вигляді – 60–100.
  5. Крупи у сухому вигляді – 60–100.
  6. Піца – 2-3 шматки по 150.
  7. Пельмені – 250–300.
  8. Супи – 300.

Загальна кількість закусок одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 грамів. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, на закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.