Щоб почуватися ситим, людині в середньому потрібно 250 грам їжі кожні 3-4 години. З урахуванням того, що апетити у всіх різні, і щоб уникнути несподіваного дефіциту частування, можна округлити розрахунок до 100 г їжі на людину на годину.14 квіт. 2023 р.
Розрахунок кількості їжі на банкеті
- Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 грн. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
Ваша оптимальна порція, у грамах:
- М'ясо – 150–200.
- Птах – 150–200.
- Риба та морепродукти – 200–300.
- Паста у сухому вигляді – 60–100.
- Крупи у сухому вигляді – 60–100.
- Піца – 2-3 шматки по 150.
- Пельмені – 250–300.
- Супи – 300.
Загальна кількість закусок одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 грамів. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, на закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.