Як розрахувати порції на людину?

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людини (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Зразкове меню на весілля на 30 осіб

  1. Основне гаряче – 250 г на особу;
  2. Сирні та м'ясні тарілки, закуски – по 300 г;
  3. Овочеві салати – 250-300 г;
  4. Теплі закуски – 100-150 г;
  5. Гарніри – 200 г;
  6. Фрукти, морозиво – 200.;
  7. Шампанське – 0,75 л;
  8. Соки, морси – 2 літри;

Загальна кількість закусок на одного гостя рекомендується планувати в межах 350-400 грамів. З них на гарячі закуски припадає 100-120 г, на сирне асорті – 30-50 г, на овочеву нарізку – 50 г, на закусочні рулети, канапе та тарталетки – 150-200 г.