Як розрахувати розмір та вагу торта?

Існує загальноприйнятий мінімум – 150 р. солодкого частування на 1 гостя. Це усереднене значення, адже хтось з'їсть більше, а хтось і зовсім не торкнеться головної страви кондитерського столу. У середньому розраховувати вагу торта можна таким чином: на 1 дорослого гостя 150-200 г.

Не забувайте, що до загальної ваги торта входить і декор! Чим детальніше фігурки, тим вони більші, відповідно важчі, а сам торт більше за вагою.

Приклад: на торт вагою 1 кг. діаметром 14 см. Щоб страва з великою начинкою не перевищила заплановану масу, візьміть форму 12 см.

4 кг – Діаметр 24-26 см Якщо роблю важкі начинки, типу Снікерса, або ягідного конфі в кожен шар, то торт і в 18 діаметрі виходить 2,5 кг.