Існує загальноприйнятий мінімум – 150 р. солодкого частування на 1 гостя. Це усереднене значення, адже хтось з'їсть більше, а хтось і зовсім не торкнеться головної страви кондитерського столу. У середньому розраховувати вагу торта можна таким чином: на 1 дорослого гостя 150-200 г.
Вага торта насамперед розраховується виходячи з кількості гостей на Вашому заході. Стандартна цифра – це 200 грам на одну особу.
Щоб порахувати вага торта за кількістю осіб, рекомендується виходити з розрахунку 150 грамів на дорослу людину та 75 грамів на дитину. … Отже, з урахуванням чисельності гостей та маси частування отримуємо:
- на 15 осіб – 2000 р – один ярус;
- на 30 осіб – 4000 г – два яруси;
- на 50 осіб – 6000 г – три-чотири яруси.
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб.