Як розрахувати весільний фуршет?

Розрахувати кількість їжі для фуршету нескладно – зазвичай замовляють із розрахунку 1000-1200 грамів їжі на 1 особу. Напої, особливо у спеку, краще взяти із запасом — по 1 літру безалкогольного та 0,7 літра алкогольного напою, а також по 1 літру звичайної води на кожного гостя.

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 гр. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 гр. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

У середньому кожен гість за 5-7 годин застілля з'їсть близько півтора кілограма їжі. Пропорції страв будуть приблизно рівними, тобто кожному потрібно подати 250-300 грамів холодних закусок, салатів, гарячих закусок, основної страви з гарніром, десерту та фруктів..

Формат святкового заходу Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі на одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї чи випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.