Розрахувати кількість їжі для фуршету нескладно – зазвичай замовляють із розрахунку 1000-1200 грамів їжі на 1 особу. Напої, особливо у спеку, краще взяти із запасом — по 1 літру безалкогольного та 0,7 літра алкогольного напою, а також по 1 літру звичайної води на кожного гостя.
Розрахунок кількості їжі на банкеті
- Холодні закуски – 150-200 гр. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 гр. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
У середньому кожен гість за 5-7 годин застілля з'їсть близько півтора кілограма їжі. Пропорції страв будуть приблизно рівними, тобто кожному потрібно подати 250-300 грамів холодних закусок, салатів, гарячих закусок, основної страви з гарніром, десерту та фруктів..
Формат святкового заходу Стандартний банкет на 2-4 години передбачає норму 400-600 г їжі на одного гостя. Святковий бенкет від 4 до 6 годин (600-1200 г їжі на особу). Весільний банкет, банкет на ювілеї чи випускному зазвичай триває понад 6 годин, тому кількість їжі на людину планують понад 1200 р.