Як зустрічають гостя татари?

До нього пропонуються мед, олія, варення, домашня випічка і сухофрукти. «Кайнар табадан төшкән» – «Тільки з гарячої сковороди» – кажуть татари, запрошуючи гостя за стіл. За трапезою прийнято виявляти щедрість і увагу до гостей: «Авіз ітегез» – «Покуштуйте», «Житешегез» – «Встигайте».8 жовт. 2023 р.

Переходимо до головної лексики гостинності. Те, що ми дуже чекаємо на гостей покаже фраза "рәхім ітегез", тобто ласкаво просимо. Цікаво, що її можна сказати також, як запрошення, мовляв, завітайте до нас у гості – "безгә кунакка рәхім ітегез".

Чак-чак — це символ сонця та гостинності, яким татари досі пригощають гостей. Борошно, олія, яйця, молоко та мед – все, що потрібно для смачного чак-чака.

Кучтанач можна сміливо перекласти як готель. Прийнято приносити гостинці з собою, приходячи в гості. Так само прийнято обдаровувати гостинцями тих, хто йде. гостей яких ви проводжаєте. Гостинці принесені гостями прийнято виставляти на святковий стіл, якщо це їстівне (найчастіше так воно і є).