На закуску зазвичай подають морепродукти, м'ясну нарізку або сирну, а також свіжі овочі. В основному меню повинно бути кілька салатів: з м'ясом, з рибою, з куркою та овочеві. на столі повинні бути страви легкого – порційного вживання: тарталетки або профітролі з начинкою.
На початок весільного бенкету на столі вже повинні знаходитися асорті та порційні закуски. Також свої позиції мають зайняти мінеральна вода, соки, алкогольні напої. … Стандартний набір салатів виглядає так:
- м'ясні (класичний "Цезар", теплі);
- рибні;
- овочеві («Грецька», овочева ікра-гриль).
Під час бенкету має бути мінімум 2 гарячих: одне загальне, інше індивідуальне. Якщо свято триватиме понад 7 годин, то можна додати ще одну гарячу страву (разом 3).
Стіл молодят повинен бути прикрашений у відповідність до його статусу. Зазвичай на ньому знаходиться ряд символічних аксесуарів. весільне шампанське, запалена під час спеціальної церемонії передачі домівки свічка, альбом для побажань від гостей та інші дрібниці.