Мінімальна рентабельність у ресторанному бізнесі становить 20%, середня — близько 25%, а у разі успіху вона може досягати 50–60%..27 травня 2023 р.
Рентабельність ресторану може становити від 11% до 30%. 30% у тих, хто погано вважає. Щоб зрозуміти прибутковість, розберемося у структурі витрат. Починати краще з найпростіших речей.
300% — це середня націнка, яка вважається нормою у багатьох ресторанах, але так само, як і у випадку з фудкостом, кожен ресторатор цю норму має вирахувати для себе сам.
Для розрахунку беремо таку формулу: Прибуток = Виручка – Витрати персонал – витрати на оренду – витрати на продукти – Інші витрати (комуналка, охорона, транспорт та інше). Також необхідно врахувати податки і ті самі інші витрати, які обов'язково з'являться. Визначити їх можна лише у конкретній ситуації.